Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Nagy visszatérő érkezett


Szabó Richárd után újabb átigazolást ütött nyélbe klubunk a mai napon. Visszatér Ceglédre Damásdi Alex!

A most 23 éves játékos a 2014/2015-ös szezonban debütállt a felnőttek között a Puskás Akadémia színeiben egy Liga Kupa mérkőzésen. Később 43 NB III-as és 4 NB II-es mérkőzés után érkezett hozzánk Ceglédre 20 évesen.

Fiatalként alapembere volt Klausz László csapatának, jelentős szerepe volt abban, hogy a bajnokság végén 9. helyen zártunk, ami a ceglédi labdarúgás legjobb eredménye az egy csoportos másodosztályban. Dama 38 mérkőzésen lépett pályára, mindössze 1 alkalommal csereként. Ezeken a találkozókon 9 gólt szerzett és számos gólpasszt kiosztott.

Nem is volt meglepetés, hogy a szezon végén bőven voltak iránta érdeklődők, ő pedig végül a Debreceni VSC-t választotta, ahol az első osztályban kaphatott szerepet. A Lokinál töltött első évében 8 alkalommal játszott az NB I-ben, ebből háromszor kezdőként. A 4. fordulóban mutatkozott be az első osztályban az Újpest elleni bajnokin méghozzá kezdőként. Sőt a Kukës (ALB) elleni Európa Liga mérkőzésen idegenben pár percre lehetőséget kapott a nemzetközi porondon is. 

Később azonban inkább a megye I-es csapatban kapott lehetőséget, ott 11 mérkőzésen 11 gólt szerzett és a végén bajnoki címnek örülhetett. Az első csapatnál az utolsó bajnokin is pályára lépett a Paks ellen, a szezon végén pedig az NB I-ben harmadik helynek örülhetett.

A következő bajnoki évet a második csapatnál az NB III-ban kezdte, a 17 mérkőzésből 16-on kezdett és összesen 7 találatot jegyezhetett. Egyet többek között ellenünk szerzett. Az első osztályú csapatnál egy alkalommal került kispadra, de bajnokin már nem tudott pályáralépni, így nyáron jött a váltás és kölcsönadták az NB II-be feljutó DEAC-nak.

Az újonc csapatnál 13 mérkőzésen szerepelt az ősszel, 6 alkalommal kezdett, 7 esetben csereként lépett pályára és egy alkalommal itt is betalált.

Most pedig újra Cegléden köszönthetjük. Bízunk benne, hogy legalább az előzhöz hasonlóan sikeres időszakot tölt, majd nálunk Dama. Sok sikert kívánunk hozzá!
2021. február 01.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa