Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Timári Normanék az elitkörben - interjú


Nyáron érkezett csapatunkhoz a 2000-es születésű Timári Norman, aki eddig tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára ceglédi színekben. Normanra az U19-es válogatottnál is rendszeresen számítanak.

A válogatott elkezdte az EB selejtező sorozatot, melynek első állomása volt a Magyarországon megrendezésre kerülő négy csapatos selejtező torna. A magyar válogatott Szlovénia (2:1), Koszovó (0:0) és Ausztria (2:1) válogatottjaival csapott össze és két győzelemmel, egy döntetlennel csoportelsőként jutott az elitkörbe, ahol a legjobb 28 csapat küzdhet meg az EB részvételért. Ez nem lesz egyszerű hiszen az U19-es EB-n, mindössze 8 csapat vesz majd részt.

Németh Antal szövetségi edző pedig mindhárom mérkőzésen számított játékosunkra, aki az Ausztria elleni mérkőzésen az utolsó percekben szerezte meg a győzelmet a válogatottnak, meghálálva ezzel a bizalmat. Norman azóta már visszatért a csapathoz, vasárnap kezdőként lépett pályára a Mosonmagyaróvár elleni győztes mérkőzésen. Őt kérdeztük a válogatottnál töltött időszakról.

Nagyon jól éreztem magam a válogatottnál, hiszen sikerült első helyen végeznünk és továbbjutnunk az elitkörbe. Megvertük Szlovéniát, majd Koszovóval döntetlent játszottunk, az utolsó mérkőzésen pedig letudtuk győzni Ausztriát 2:1-re. Ezen a mérkőzésen ráadásul gólt tudtam szerezni, aminek nagyon örülök. Nagyon összetartó, jó társaság a mostani válogatott keret, nagyon jól éreztem magam ebben a bő egy hétben a srácokkal.

 

Normant arról is kérdeztük, hogy érzi-e annak a hatását, hogy mostmár NB II-es bajnokságban bizonyíthat. - Mindenféleképpen előnyömre válik, hogy hétről hétre egy felnőtt bajnokságban tudok játszani rendszeresen. Számomra ez egy nagy előrelépés volt, mikor az NB III-ból egy NB II-es csapathoz tudtam igazolni, ez a javamra fog válni a későbbiekben, ebben biztos vagyok.

Természetesen a válogatottban szerzett góljáról is kérdeztük: Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, tudtuk, hogy ha a másik találkozón Koszovó nyer és mi kikapunk az osztrákoktól, akkor nem tudunk továbbjutni. Úgy mentünk fel a pályára, hogy ezt a párharcot mindenképp meg kell nyerni, a végsőkig küzdöttünk és meg is lett az eredménye. A mérkőzés végén egy beadásból jött befelé a labda, érkeztem középen és értékesíteni tudtam a helyzetet. Nagyon felemelő érzés volt hosszú idő után újra gólt szerezni a válogatottban. Olyan teljesítményt kell nyújtanom minden mérkőzésen, hogy felfigyeljenek rám és meghívót kapjak mindig. Következik az elit kör, remélem, hogy számunkra kedvező sorsolást fogunk kapni. Mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Ehhez nagyon sok munka, alázat kell a mindennapokban és tenni a dolgunkat.

 

A beszélgetés végén kitértünk a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira is, ahol kezdőként kapott szerepet és végig is játszotta a találkozót. Jól tartotta meg a labdákat és gyors elfutásaival nagy gondot okozott a hazai védőknek. 
Jól éreztem magam a pályán, az első félidőben nagyon jól játszott a csapat. Mindenki beletette, amit tudott, ez a játékunkban is meglátszódott. Megtuduk szerezni a vezetést, a második félidőre úgy mentünk ki, hogy ezt meg kell tartani, de szerencsére növelni is tudtuk az előnyünket. Nagyon fontos mérkőzés volt, mindenki tudta, hogy ezt a találkozót meg kell nyernünk, nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült. Tele volt ez a hét pozitív impulzusokkal, sikerekkel, amitől nagyon boldog vagyok.

Büszkék vagyunk Norman teljesítményre, amit a válogatottnál elért az elmúlt időszakban és sok sikert kívánunk neki az elitkörre is!

 
2018. október 24.

Vissza a hírekhez »
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz